fbpx
+36 74 674 725
+36 74 674 725
Loading Events

« All Events

Mézes Pünkösd a DámPontban

május 18. - május 20.

Méhek hétvégéje

Május 20-a a Méhek Világnapja, egyben a pünkösdi hétvége zárása. Ebből az alkalomból az ünnepek alatt színes, a méhek hasznosságát bemutató játékos és gasztronómiai programokkal várjuk az érdeklődőket.

Tudtátok, hogy a méhek kipusztulásával éhezések történek ki a világban? Ugyanis nemcsak a sokak által kedved mézet köszönhetjük nekik, hanem a növények beborzásában is hatalmas szerepet vállalnak. Sőt, a méhek az egyetlen lények, akik a méz által élelmet készítenek az embernek. Erre hívja fel a figyelmet a DámPont programsorozata.

Május 18-án 13 órától újrahasznosított anyagokból méhecske készítésre várjuk a családokat,, a programot Hajdics Gyuláné kézműves vezeti, a belépő 1500 Ft, amely tartalmazza a DámPont Látogatóközpont kiállításának megtekintését is. Az elkészült alkotásokért a Petrits Mézeskalács kft. termékeiből adunk ajándékot a résztvevőknek.

Szintén ugyanekkor kezdődik a Mézédes kert termékeiből összeállított kóstolóprogram és mézvásár is.

Május 19-én délelőtt 10 órától erdei növényekből készült szörpök kóstolójára kerül sor. Akit érdekel, hogy hogyan készülnek ezek a szörpök, vagy a későbbiekben saját maguk is szeretnének otthon készíteni, azoknak feltétlenül ajánlott a program. Részvételi díj: 1500 Ft / fő.

A három napos ünnep alatt végig igénybe vehető programok:

  • Aki lemaradna a méhecske készítő programról, annak jó hír, hogy az egész pünkösdi hétvége alatt kipróbálhatják a gyerekek ezt a technikát vezetett program nélkül is, s a mézeskalács ajándék azoknak is jár, akik nem a program keretében készítik el saját alkotásukat.
  • Aszfaltrajz játékot hirdetünk, a cél egy hatalmas méhecske elkészítése a DámPont melletti parkolóban. A folyamatosan alakuló méhecskéről időnként tájékoztatást adunk a DámPont Facebook oldalán, a rajzolásban részt vevő gyerekek pedig szintén mézeskalácsot kapnak.
  • A szörpkóstolón bemutatott italok mindhárom napon kipróbálhatóak lesznek az ÖkoBüfében, a mézek pedig megvásárolhatóak a DámPont ajándékboltjában.

Details

Start:
május 18.
End:
május 20.
Event Category:

Venue

Dám Pont
Hársfa u. 92.
Tamási, 7090 Magyarország
+ Google Map
Phone
+36 74 674 725
View Venue Website

Organizer

Dám Pont
Phone
+36 74 674 725
Email
dampont@tamasi.hu
View Organizer Website