+36 74 674 725 dampont@tamasi.hu
+36 74 674 725 dampont@tamasi.hu

Rólunk

A visittamasi.hu

Van egy közösség Tamásiban és környékén, aki nagyon szereti ezt a térséget és szeretné, ha mások is minél többen megismernék és megszeretnék. A páratlan természeti adottságok, a történelmi értékek, a kiépített kerékpárút hálózat és az egyre jelentősebben fejlődő ökoturisztikai kínálat mára már egyértelművé tette, hogy a térségnek helye van a hazai turisztikai palettán. Oldalunk szerkesztői azt is megmutatják, miért érdemes évszakról évszakra ellátogatni ide.

Vendégszeretet100%
A térség szeretete100%
Gyakorlat85%
Lelkesedés100%
A támpont...

... a DámPont!

Aki Tamásiba látogat, előbb-utóbb eljut a parkerdőbe… érdemes azonban itt kezdeni a programunkat, hiszen a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont munkatársai a térség teljes turisztikai ínálatáról képet tudnak adni a számunkra. SŐT! A kiállításon megismerhetjük a térség történetét, kultúrtörténetét, hagyományait és természeti értékeit is!

  • Interaktív kiállítás
  • Tematikus városnéző- és ökotúrák
  • Tárlatvezetések
  • Helyi termékek
  • Osztálykirándulás programok
  • Kreatív gyerekprogramok
  • Turisztikai információk
  • Ökobüfé

Álmodtunk egy nagyot!

Van egy város, Tamási, egy kis ékszerdoboz Tolnában, a mi Otthonunk. Annyi természeti kincse van, és annyi múltbéli emléke, értéke, hogy a lista sem fér el egy dobozkában. Mind ugyanazt álmodtuk: Kell egy kincsesláda! …amibe belepakolhatjuk múltunkat, jelenünket és jövőnket, a két kezünkkel és szívünkkel alkotott értékeinket, s a természet adományait – és amiből osztogathatjuk mindezek élményét közel s távolról érkező Vándoroknak Vendégeinknek.

Valóra váltottuk!

A helyszín

Tamási Miklósvár városrészén, a parkerdőben felépítettük Ökoturisztikai Látogatóközpontunkat, amely a Dám Pont nevet kapta.

Mit nyújtunk?

A kétszintes épületben egy interaktív, digitális és mechanikus eszközöket alkalmazó foglalkoztató- és kiállítótér kapott helyet, ahová összegyűjtöttük a térség kincseit, s irányt mutatunk az eredeti lelőhelyekhez. A Dám Pont a kiinduló pont, a támpont, ahonnan irányt mutatunk kincseink lelőhelyéhez.

Programjaink

Bemutatónkkal, programjainkkal, szervezett túráinkkal igyekszünk bő kézzel osztogatni térségünk élményeit Látogatóinknak, megmutatni mi mindent érdemes felkeresni – és persze miért – családdal, társasággal, osztállyal, kettesben vagy akár egyedül egyesben önmagunkkal.