fbpx
+36 74 674 725
+36 74 674 725

Pacsmag madárrezervátum

0
Bemutatkozás

Az 1990-ben kialakított természetvédelmi terület Tamási határában, a Koppány folyó völgyében helyezkedik el. Itt főleg vizes élőhelyek, illetve kisebb részben erdők és gyepek találhatók. A védett terület kialakítását elsősorban az e térségben meghatározó jelentőségű, gazdag fészkelő és vonuló vízimadár-fauna indokolta. A tórendszer gém- és récefélék fontos költőhelye, többek között rendszeresen fészkel itt a nagy kócsag, a bakcsó, a törpegém, a szürke és vörös gém. A Pacsmagi-tavak az egyik legfontosabb hazai élőhelyét jelentik a fokozottan védett cigányrécének. A megfigyelések szerint a hazánkban észlelt madárfajok több mint fele előfordult már itt, a Nemzetközi jelentőségű vadvizek jegyzékébe 1997-ben is felkerült.

Programajánlat: Madárlesen a Pacsmagi-tavakon
A Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület legjelentősebb értékét madárvilága jelenti. A résztvevők a túra során szakvezetéssel járhatják körül a tavakat, a kilátótornyokból pedig cigányrécék, üstökös récék, gémek, kócsagok és számos egyéb madárfaj megfigyelésére nyílik lehetőség.
Program időtartama: 4 óra
Túra hossza: 8 km
Helyszín: Keszőhidegkút és Regölyt összekötő autóút mentén a Majsapusztai elágazónál
Közlekedés: egyénileg, gépkocsival
Hasznos: A program a reggeli órákban, május 1-jétől szeptember 30-ig kérhető. Fontos a kényelmes túrabakancs és az időjárásnak megfelelő öltözék megválasztása, valamint a szúnyogok, kullancsok elleni védelem. Az útvonal a tavak melletti gátakon halad.
Információ:
Wodtke Szilvia
Email: szilvia.wodtke@ddnp.hu
Telefon: + 36 30 405 4571

Képek