fbpx
+36 74 674 725
+36 74 674 725

TOP 5 kerékpáros program Tamásiban és környékén

Tamásiban és környékén több mint 40 kilométernyi kerékpárút hálózat várja a túrázni vágyókat, kerékpárral megközelíthetőek pl. a természetvédelmi területek (pl. a Pacsmagi tavak), de a Gyulaji Vadaskerten keresztül is áttekerhetnek az érdeklődők. Ezen kívül azonban pumpapálya, velodrom és tandem biciklis lehetőség is várja az érdeklődőket!

A kerékpáros programokat érdemes a DámPont Látogatóközpontban kezdeni, ahol számos lehetőségről, túraútvonalról is tájékozódhatunk, sőt, tandem kerékpár is bérelhető!

1. Tamási – Regöly kerékpárút

https://www.visittamasi.hu/tour/tamasi-regoly-kerekparut/

Regöly felé
Regöly felé

A Tamási központjából induló kerékpárút a Koppány folyó mentén halad, majd ezt követően a Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Területén vezet keresztül a szomszédos Regöly faluig. A bringaút 10,4 km hosszú, mely során megcsodálhatjuk a területen fészkelő páratlan madárvilágot és ha szerecsénk van, akkor az erdő nagyvadjait is megfigyelhetjük utunk során.

2. Tamási – Pári

https://www.visittamasi.hu/tour/tamasi-pari-kerekparut/

Pári kerékpárút
Pári kerékpárút

Tamási és Pári között a régi vasúti pálya helyén kiépített 5,8 km-es kerékpárút vezet. A kerékpárút az üdülőtelep közepén vezet át Pári kedves, kicsi sváb falujába. Mivel az útvonalon nincs szintemelkedés, így kicsikkel is teljesíthető, sőt kiváló hely a most bringázni tanulóknak, vagy futóbiciklis kisvagányoknak. Sokan használják ki az egyenletes terepet görkorizásra és kocogásra is, vagy akár egy kiadós, sétára a tiszta levegőn.

3. 60-as kör – az igazán elszánt bringásoknak

Tamási – Regöly (épített kerékpárúton) – Keszőhidegkút – Belecska – Miszla – Gyönk – Regöly (2. és 3.rangú utakon, csodás természeti környezetben) – Tamási (ugyanazon épített kerékpárúton vissza)

A 63 km hosszú kerékpárút során a Tamási környéki településeket fedezhetjük fel kétkeréken. Az körtúra Tamásiból indul és 5 környező települést érint. Egész napos programlehetőséget nyújt a bringázás szerelmeseinek, akik csodás természeti környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek.

4. Tamási Aktív park – kerékpáros pumpapálya

https://www.visittamasi.hu/tour/aktiv-park-tamasi/

blank

A Gyógyfürdő melletti Aktív parkban sport- és játékeszközök, rekortán futópálya, kültéri fitnesz eszközök várják a mozgásra vágyókat. A park díjmentesen lehetőséget teremt a szabadidő aktív eltöltésére és számos sportolási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kerékpárral érkezők a kerékpáros pumpapályán (hullámpálya) próbálhatják ki magukat. Mindemellett az óriási zöld terület tökéletes helyszíne lehet egy családi pikniknek is.

5. Tamási Velodrom

https://www.visittamasi.hu/tour/tamasi-velodrom/

blank

A tamási veldrom pálya igazi extrém kaland még a tapasztalt kerékpárosoknak is; de nekik kár lenne kihagyni. A kanyarokban bedöntött körpályát előzetes bejelentkezéssel lehet igénybe venni, részletek – használati feltételek, árak, elérhetőségek a Tamási Kerékpársport Egyesület honlapján és Facebook oldalán.