fbpx
+36 74 674 725
+36 74 674 725

TOP 5 Családi program Tamási környékén

Ozorai kastély
Ozorai kastély
  1. Ozorai Pipo Várkastély, Ozora

https://www.visittamasi.hu/tour/ozorai-varkastely-ozora/

Ozora várkastélya a kora reneszánsz építészet egyik első magyarországi épülete korabeli hangulattal várja a látogatókat.

A vár felszentelt kápolnájában őrzik Szent György egyik csontereklyéjét. A leglátványosabbnak tartott fegyverteremben gótikus páncélzatú életnagyságú lovaskatona csodálható meg. A földszinti helyiségekben különleges vártörténeti kiállítás várja az érdeklődőket 3D filmvetítéssel.

Belépőjeggyel látogatható!

 

Simontornyai vár
Simontornyai vár
  1. Simontornyai Vár, Simontornya

https://www.visittamasi.hu/tour/simontornyai-var/

A várat Simon alországbíró építtette gótikus stílusban az 1270-es években. A több súlyos ostromot kiállt vár Rákóczi szabadságharcának bukása után vesztette el jelentőségét. 1964-1974 között történt a középkori és reneszánsz maradványainak felkutatása, helyreállítása és 1975 óta vármúzeumként működik. Állandó és időszaki kiállítások tekinthetők meg benne.

Belépőjeggyel látogatható!

 

blank

  1. Teve Farm, Simontornya

https://www.visittamasi.hu/tour/teve-farm-simontornya/

A Teve Farmon nemcsak a tevéket, hanem más, különleges állatokat is megismerhetünk testközelből, valamint betekintést nyerhetünk a farmgazdálkodás életébe. A farm egész évben várja az érdeklődőket, ahol állatsimogató, kispályás foci, trambulin és körhinta várja a szórakozni vágyókat. Garantáltan emlékezetes élményt nyújt minden ide látogatónak!

Belépőjeggyel látogatható!

 

blank

  1. Négyszögletű Kerek Erdő tanösvény, Kisszékely

https://www.visittamasi.hu/tour/negyszogletu-kerek-erdo-tanosveny-kisszekely/

A falu körül kialakított tanösvény neve Lázár Ervin ismert meséjének címére utal. Az író rendszeresen járt kisszékelyi nyaralójukba, és egykor ő is végig sétált azokon a falubeli, mezei és erdei utakon, amelyek körutakká összefűzve alkotják a Négyszögletű Kerek Erdő tanösvényt. A tanösvény bejárása során ízelítőt kapunk Kisszékely és Tolnai-Hegyhát természeti és kulturális értékeiből, kincseiből. A közel 11 km hosszú, négy kisebb körútból álló tanösvény mentén 22 állomás helyezkedik el, amelyeket táblák jeleznek.

A tanösvény körútjai: Kökény, Berkenye, Galagonya és Vadkörte.

 

blank

  1. Újszkítia, Regöly

https://www.visittamasi.hu/tour/ujszkitia/

Tamásitól 15 km-re fekvő Regöly egy hatalmas kiterjedésű, későbronzkori, majd később Kelta földvárra épült falu. A falutól keletre, egy kis ártéri domb körül közel nyolc hektárnyi területen egy kísérleti régészeti telep működik. Itt megelevenedik az a jó pár ezer év, amit a huszadik századi ember normális körülmények között nem ismerhetne meg: ősi háztípusok, műhelyek, fegyverek, eszközök, kerámiák. Elfelejtett értékes tudás tör fel újra, a természettel való harmonikus együttélés és túlélés tudománya.