fbpx
+36 74 674 725
+36 74 674 725

TOP 5 családi program Tamásiban

Tamásiban minden rendelkezésre áll egy kellemes családi kiránduláshoz vagy akár nyaraláshoz. Balatoni nyaralás részeként, vagy akár önálló nyaralási helyszínként is ideális a város, hiszen itt a meleg vizes termál strandtól a kiépített kerékpárutakon keresztül a történelmi nevezetességeken át a gyalogtúra programokig a lehetőségek széles tárházából lehet válogatni. Összegyűjtöttük, melyek szerintünk a legjobb családi programok.

1. Dám Pont 

https://www.visittamasi.hu/about-us/

Tandem kerékpárosok a DámPontnál
Tandem kerékpárosok a DámPontnál

A DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont munkatársai a térség teljes turisztikai kínálatáról adnak képet számunkra. SŐT! Interaktív kiállítás keretein belül megismerhetjük a térség történetét, kultúrtörténetét, hagyományait és természeti értékeit is! Nem csak családoknak ideális program, hanem csapat-, és osztálykirándulásoknak is. Ha már itt járunk, semmiképp se hagyjuk ki az itteni Öko Büfét és helyi termékeket sem!

Legyen a Támpont a Dámpont!

2. Vadaspark 

https://www.visittamasi.hu/tour/vadaspark/

Dámvad a vadaskertben
Dámvad a vadasparkban

A 20 hektáron elterülő Vadaspark a gyulaji erdők növény- és állatvilágát hivatott bemutatni. A parkban a zöld jelzés mentén haladva a tanösvény tájékoztató táblái szerint a magyarországi erdők valamennyi nagyvadja (dámszarvas, gímszarvas, őz, muflon, vaddisznó) megtekinthető. Az erdei ösvény hol holtfás részeken, hol hatalmas, öles fák között kanyarog. Kipróbálhatunk két földbe süllyesztett leskunyhót is, melynek speciális üvegén keresztül egészen közelről figyelhetjük meg az állatokat.

3. Várhegyi kilátó és túraút

https://www.visittamasi.hu/tour/tamasi-fenyves-vagy-varhegy-kilato-es-turaut/

Vaskilátó
Vaskilátó

 A 2019-ben felújított „vaskilátó” a Várhegyen, illetve a helyiek által Fenyvesként nevezett kiserdő közepén magasodik. Rusztikus faelemekkel beépített, varázslatos tanösvényen jutunk el idáig. A túra azért is különleges, mert úgy lett kialakítva, hogy kicsik és nagyok, gyalogosok és kerékpárosok egyaránt élvezni tudják. A túraút mentén táblák segítik a járókelőket egészen az akáctörzsekkel „körbenőtt” a kilátóig. Számos természetközeli elem kínál egész napos szórakozási és pihenési lehetőséget a gyerekeknek is.

4. Aktív Park

https://www.visittamasi.hu/tour/aktiv-park-tamasi/

Aktív park, pumpapálya, Tamási
Aktív park, pumpapálya, Tamási

A Gyógyfürdő melletti Aktív parkban sport- és játékeszközök, rekortán futópálya, kültéri fitnesz eszközök várják a mozgásra vágyókat. A park díjmentesen lehetőséget teremt a szabadidő aktív eltöltésére és számos sportolási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kerékpárral érkezők a kerékpáros pumpapályán (hullámpálya) próbálhatják ki magukat. Mindemellett az óriási zöld terület tökéletes helyszíne lehet egy családi pikniknek is.

5. Erdei játszótér és Parkerdei tanösvény- Tamási Parkerdő, Dám Pont mellett

blank
Erdei játszótér

Közvetlenül a Dám Pont mellett nagyszerű játékokkal várja a családosokat a parkerdei játszótér. Távol a városi zajoktól, nyugodt környezetben játszhatnak a gyerekek hatalmas árnyékos fákkal körülvéve.
A játszótér sarkáról indul a piros kör jelzésű tanösvény, de ha már itt járunk ne hagyjuk ki a Dám Pont interaktív kiállítását sem.