fbpx
+36 74 674 725
+36 74 674 725

Preopening programok a tamási DámPont Látogatóközpontban

Idén március 18-án nyitja meg kapuit a DámPont Ökorturisztikai Látogatóközpont Tamásiban a nagyközönség számára, azonban már februárban elkezdődtek a preopening programok.

A regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámmal induló programokon VIP tárlatvezetések során mutatják be a látogatóközpont kínálatát a résztvevőknek, ahol nemcsak a látogatóközpont kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók, hanem a „kulisszák mögé” is bepillantást engednek a DámPont munkatársai. Az első alkalomra február közepén került sor, amikor a látogatóközpont és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai várták a környékbeli iskolásokat egy, a Pacsmagi Tavak élővilágát bemutató előadással összekötött tárlatvezetésre, az elmúlt hétvégén pedig a Tamásiban, illetve a tamási járásban élők kereshették fel az intézményt. 

A preopening programsorozat március 11-én a pedagógusok és családjaik számára meghirdetett nyílt nappal zárul, amely a pedagógusok számára ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött

2023-ban a látogatóközpont számos újdonsággal várja majd az érdeklődőket, így azoknak is érdemes újra felkeresnie, akik az elmúlt időszakban már jártak itt. Amellett, hogy az Esterházyak híres vadaskertjének történetét bemutató kiállítás újabb élményelemekkel bővül, az emeleti térben digitális ökoturisztikai élményközpont várja a családokat, ahol az edutainment eszközeivel, interaktív formában ismerkedhet meg az egész család a térség természeti értékeivel. Mindemellett pedig hónapról hónapra különleges programok várják az érdeklődőket – minikiállítások, szervezett túrák, éjszakai, gasztronómiai, családi ökoturisztikai programok sorából válogathatnak az ide látogatók – akik amellett, hogy a DámPont felkeresésén kívül kipróbálhatják a térség kerékpárturisztikai lehetőségeit, túrázhatnak, felkereshetik a környék várait és kastélyait, megismerkedhetnek a helyi hagyományokkal, még a helyi gyógyvizes fürdőben is csobbanhatnak egyet.