fbpx
+36 74 674 725
+36 74 674 725

Bővülő kerékpárosbarát szolgáltatások Tamásiban

2024. április 27-étől már e-bike töltési lehetőséget is biztosítani tud a DámPont a környékre látogatóknak – azonban nem ez az egyedüli kerékpárosbarát szolgáltatás, ami elérhető.

E-bike töltő a Dámpontban
E-bike töltés a DámPontban

Tamási több fontos kerékpárút kiinduló, illetve érkezési pontja, éppen ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő kerékpáros szolgáltatásokkal várjuk a turistákat. Javasolt kerékpártúrák:

Kerékpárút_Termál híd és Fürdő
Kerékpárút (Termál híd és Fürdő)

A Tamásit Regöllyel összekötő kerékpárút Tamási központjából indul és a Koppány folyó mentén halad, majd ezt követően a Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Területén vezet keresztül a szomszédos Regöly faluig tart. A bringaút 10,4 km hosszú, mely során megcsodálhatjuk a területen fészkelő páratlan madárvilágot és ha szerecsénk van, akkor az erdő nagyvadjait is megfigyelhetjük utunk során.

kerékpárral
Kerékpárral

Tamási és Pári között a régi vasúti pálya helyén kiépített 5,8 km-es kerékpárút vezet. A kerékpárút az üdülőtelep közepén vezet át Pári kedves, kicsi sváb falujába. Mivel az útvonalon nincs szintemelkedés, így kicsikkel is teljesíthető, sőt kiváló hely a most bringázni tanulóknak, vagy futóbiciklis kisvagányoknak. Sokan használják ki az egyenletes terepet görkorizásra és kocogásra is, vagy akár egy kiadós, sétára a tiszta levegőn.

Pári kerékpárút
Pári kerékpárút

Elszánt bringásoknak javasoljuk a Tamási – Regöly (épített kerékpárúton) – Keszőhidegkút – Belecska – Miszla – Gyönk – Regöly (2. és 3.rangú utakon, csodás természeti környezetben) – Tamási (ugyanazon épített kerékpárúton vissza) útvonalat. A 63 km hosszú kerékpárút során a Tamási környéki településeket fedezhetjük fel két keréken. Az körtúra Tamásiból indul és 5 környező települést érint. Egész napos programlehetőséget nyújt a bringázás szerelmeseinek, akik csodás természeti környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek.

Tandem kerékpárosok a DámPontnál

Mit nyújt a DámPont?

  • kerékpáros pihenőpont, ahol kávézni lehet, illetve ingyenes vízvételi lehetőség is elérhető
  • kerékpáros szervizpont
  • tandem kerékpár kölcsönzés
  • kerékpáros turisztikai információk nyújtása
  • egészségügyi doboz kisebb sérülések kezelésére
  • menetrend információk a továbbutazáshoz