fbpx
+36 74 674 725
+36 74 674 725

Családi gyalogtúrák Tamásiban

Tudtad, hogy Tamásiban számos túralehetőség közül válogathatsz?

Tanösvény, Tamási, vas kilátó, interaktív
Interaktív tanösvény Tamásiban

Ha gyerekekkel érkezel, érdemes kipróbálni a Várhegyen található interaktív tanösvényt. Az útvonal a fürdő mellett indul, így akár egy fürdőzés előtt vagy után is kipróbálható. A tanösvényen a gyerekek (és a felnőttek is) játékos formában ismerhetik meg a térség élővilágát. A túra a Vaskilátónál ér véget, oda is érdemes fölkapaszkodni, mert fantasztikus panoráma várja a látogatókat.

Dámok dobogása digitális tanösvény
Dámok dobogása digitális tanösvény

A DámPont Látogatóközponttól indul a Dámok dobogása interaktív tanösvény, amely okostelefonos alkalmazás segítséégvel mutatja be Tamási múltját. A digitális tanösvényen megismerkedhetünk az Esterházy vadászatok történetével, sőt, az AR tartalmak segítségével közelebb kerülhetnek hozzánk az egykori főúri vadászatok is.

Pacsmagi kilátó
Pacsmagi kilátó

Egyedülálló túralehetőséget kínál, ha ellátogatunk a Pacsmagi tavakhoz. Az itt található kilátó szintén egyedülálló panorámát biztosít az ide látogatóknak. A madárrezervátum pedig alkalmat ad a madarak megfigyelésére.

Tamási másik oldalát ismerhetjük meg a Szent Márton utca végén található Telenor kilátótoronyból. Kisebb túraként, gyerekekkel érdemes ide is ellátogatni, azoknak is ajánljuk, akik egyébként nem tudnak magasabb szintkülönbséget megtenni, hiszen egy könnyű sétával megközelíthető a kilátó és pazar látványban lehet része annak, aki ide ellátogat.

Parkerdő, túrajelzés a kilátóhoz
Parkerdő, túrajelzés a kilátóhoz

Szintén a DámPont a kiindulópontja annak a túrának, amely a parkerdei kilátóhoz vezet. gyerekekkel kb. 35 perc alatt érkezhetünk meg a kilátóhoz, amelynek a tövében pihenőpad vár, a kilátóból szétnézve pedig csodálatos látvány.

Bővebb infókért és további túratippekért keressétek a DámPont Látogatóközpontot a MIklósvári tó mellett!

DámPont
DámPont